Monday, May 08, 2006

 

La sociovergència, a sac!

http://estafatut.blogspot.com/

Els mitjans de la sociovergència (n'hi ha algun que no ho sigui?) ja van a sac. Després d'haver criticat ERC la setmana passada quan va optar pel nul, dient-los que no eren prou valents pel NO... ara que ERC ha optat pel NO l'ataquen brutalment. Ni un article defensant la coherència d'Esquerra, la única que encara defensa l'estatut del 30 de setembre i en denuncia les brutals retallades... i mira que seria fàcil il·lustrar-ho amb el "nos hemos cepillado el Estatuto" o la mani del 18-F. Es veu que per a TV3 aquella manifestació mai va existir (en tots els resums que fan del procés estatutari mai apareix).

L'Avui i RAC1 han estat un miratge i finalment s'han plegat als seus propietaris (Grupo Godó i Planeta) en la tasca d'encolomar-nos aquest estafatut. Recordeu que en Más va signar el "pacte de la vergonya" just després que els empresaris catalans el pressionessin per tancar el tema.

Ara els empresaris estan complint la seva part del pacte: "Arturo: tú firma lo que sea; nosotros ya nos encargaremos de venderlo".Avui els opinadors de RAC1 eren Màrius Carol i Francesc-Marc Álvaro (reconeguts convergents) i Gemma Calvet (més propera a PSC/ICV). D'això se'n diu pluralisme! Cal plantar-se i dir finalment: Si l'independentisme és un 17% del parlament català, on és la seva quota mediàtica? La resposta és: enterrada. I per a saber-ne el perquè hem d'establir una comparació:Oi que contemplem cada setmana a l'Àgora com l'ultraespanyolisme (Marhuenda, Girauta, Porta-Perales, César Vidal, Arcadi Espada) hi és present? Doncs hi és perquè la seva presència vesteix de catalanisme PSC i CiU.

En canvi, els opinadors independentistes són sistemàticament silenciats i censurats perquè ells sí que farien evident el sucursalisme de PSC (=PSOE) i el regionalisme de CiU. Per això són tan perillosos! Per això es menysprea aquells dels quals l'únic "pecat" és que defensen per a Catalunya el mateix nivell d'autogovern que Dinamarca, Holanda... o Andorra.

Perquè, penseu-hi:

• Ha existit mai l'andorrafòbia, a Espanya? Han fet mai els espanyols boicot als productes andorrans?

• Espanya pot imposar a Andorra una línia de molt alta tensió? En pot decidir les infrastructures?

• Pot treure-li el cabal d'un riu ("Plan Hidrológico")?

• Espanya recapta els impostos dels andorrans i en retorna el què li rota?

• Tenen algun problema les seleccions andorranes, per competir internacionalment? Les boicoteja Espanya, com sí fa amb les catalanes?

• Té algun problema Andorra per parlar amb veu pròpia -i en català- a l'ONU?

Ja ho veieu, aquest és el "contrasentit" de l'independentisme, un ideari que tracten com si fos propi d'infants. No veuen que els veritables infants són ells, que incapaços d'apostar perquè Catalunya decideixi el seu futur com un adult, encara deleguen en la "mare" Espanya. Una mare que, ja ho sabem prou bé, ens ha tractat sempre amb molt d'amor. Ja és ben cert que estem envoltats de lil·liputencs!

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?